5 Haziran 2007 Salı

WEB SİTE ANALİZİ-1

http://www.ilef.ankara.edu.tr/

Ankara üniversitesinin iletişim fakültesinin sayfasını incelediğimizde sayfanın içerik yönünden gerçekten çok zengin olduğunu görmekteyiz. Türkiye de bulunan iletişim fakülteleri içinde en zengin içeriğe sahip web sitesi olan fakültelerden birisidir ilef. Görsellik olarak sade bir yapıya sahip olması ve grafik olarak ziyaretçisini çok fazla yormaması artı noktaları.Yaratıcılık olarak da sayfanın hem etkili hem de verimli şekilde dizayn edilmesi katma bir değer yaratmakta.

Sayfanın içeriğini dikkatli bir şekilde incelediğimizde fakültenin kendi hakkında ki bilgiler, bölümleri, öğretim elemanları, lisans kataloğu, lisans üstü eğitim için kataloglar bulunmakta. Alt tarafta iletişim sektörüyle ilgilenenler için özel bir bölüm bulunmakta bu alanda saygın akademik dergiler olan Kültür ve İletişim ve İletişim Araştırmaları bölümü bulunmakta onunda altında iletişim dünyasıyla alakalı olarak güncel haberler bulunmakta. Ayrıca özel bölümde radyo atölyesi, reklam atölyesi, kısa film ve belgesel ve fotoğraf atölyesi bulunmakta.

Özellikle iletişim araştırmaları dergisi bölümünde bulunan kaynaklar bu alana ilgisi olan gerek öğrenci olsun gerek öğretim görevlisi olsun gerekse uzamanlar olsun herkes için çok faydalı bir kaynak. Türkiye genelinde ki pek çok üniversite’nin iletişim fakültelerinde yapılan araştırmalardan ve öğretim görevlilerinin yapmış oldukları özel çalışmalardan oluşmaktadır. 2003 yılından beri faaliyet gösteren iletişim araştırmaları dergisi bu alanda önde gelen akademik dergilerden bir tanesi olma başarısını kısa zamanda göstermiştir. Aynı şekilde 9 yıldır yayında bulunan Kültür ve İletişim dergisi de bu alanda önde gelen bir kaynaktır.

Hiç yorum yok: